SPCS
SPACIS
Corner Section Perspective

SPACIS

Section perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plaza

RELATED RESEARCH IMAGES

RELATED PROJECT IMAGES

Model showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleries
Animation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massing
Hybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS process
Study sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquarters
Section sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink below
Chart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCS
Pair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research center
Urban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent park
Study perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facility
Pair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decks
Animation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research center
Elevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumes
Study models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the program
Concept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topics
Pair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCS
Animated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquarters
1 / 2
Next

OTHER PROJECTS

The YELE music studio competition, underway before the earthquake, must respond now, but plan for the future of the community. Music is relief in a time of tragedy. The goal is to meet the most basic survival needs now while leaving spaces for future growth through self sustaining phases.
Utilizing built form as a strategic carrier of culture in opposition of the status quo, the Hellinikon project links the disconnected suburban mountain communities to the east with the sea to the west while splitting the Hellinikon International Airport and Olympic Park into distinct zones.
University Island is a swirling shapeshifter, in both the landscape and the architecture, that offers it’s undefined field of opportunities to the students and anticipates that each will discover and produce their own individual relationship with the island and their education.
Infrastructure as urban performance. Serving as both a backdrop to elegant theatrical dances and a framework for holding a wandering public, the Dance Machine enacts performance through both its program and its existence as a merged urban extension of the Queensboro Bridge.
The GBN project sites itself as this link connecting the busiest night life district and revitalized neighborhood park in the north, the largest beach front in the city to the south, and establishes the cities first large public plaza and recreation fields adjacent to the new building.
In Tempe there are two pedestrian axes: Mill Avenue and Palm Walk. Mill Avenue is successful and Palm Walk is not. Is there a way to make the palm trees useful to the students? The PEP structure is powered by buried hydraulic pressure systems giving vertical movement to the layer/palm interface.
The CART live/work housing prototype adds a vertical profile to downtown while converting an underutilized public path into an urban gesture by introducing of a specialized food cart zone in New Haven. The CART residents would rent and appropriate the moving space as a means of expanding their zone.
Planes, frames, and volumes are fundamentals to all assembly logics. With the proliferation of additive production methods, the possibility of volumetric prefabricated components has the potential to radically alter the way that we conceive of construction and the permanence of building parts.

OTHER RESEARCH