SPCS
SPACIS
Public Auditoria

SPACIS

Multiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQ

RELATED RESEARCH IMAGES

RELATED PROJECT IMAGES

Concept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topics
Section sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink below
Animated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquarters
Animation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research center
Animation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massing
Structural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCS
Urban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent park
Chart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCS
Pair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research center
Section perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plaza
Model showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleries
Pair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decks
Elevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumes
Study models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the program
Study perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facility
Pair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCS
1 / 2
Next

OTHER PROJECTS

The challenge of creating a pair of studio apartments that can fill a lifted 16'x16' void necessitates the creation of a quick, mobile, and opportunistic building system that can react to the found conditions of the site. Access to the site is limited and the ground must be free.
Space has become redundant again. Popular culture is uninterested in the goings-on in space. Once achieved, mans absurd relation with space becomes yesterdays news. To become relevant to the public, CASIS must be an amenity and not a mission. Instead of promoting an HQ, make it a public interface.
The CART live/work housing prototype adds a vertical profile to downtown while converting an underutilized public path into an urban gesture by introducing of a specialized food cart zone in New Haven. The CART residents would rent and appropriate the moving space as a means of expanding their zone.
In Tempe there are two pedestrian axes: Mill Avenue and Palm Walk. Mill Avenue is successful and Palm Walk is not. Is there a way to make the palm trees useful to the students? The PEP structure is powered by buried hydraulic pressure systems giving vertical movement to the layer/palm interface.
University Island is a swirling shapeshifter, in both the landscape and the architecture, that offers it’s undefined field of opportunities to the students and anticipates that each will discover and produce their own individual relationship with the island and their education.
Coney Island will remain a MUTANT appendage at the farthest shore of New York City. Coney is an agglomeration of all of its histories and should continue to simultaneously move each agenda forward. Coney will continue to evolve through mutations— this vision will accelerate its hybridity.
Utilizing built form as a strategic carrier of culture in opposition of the status quo, the Hellinikon project links the disconnected suburban mountain communities to the east with the sea to the west while splitting the Hellinikon International Airport and Olympic Park into distinct zones.
Seeing Park Avenue as an underutilized zone that connects four vibrant neighborhoods from 42nd Street to 144th Street, Infrastructural Infill is a study testing the potential to locate a combination of mixed-use housing and transportation in the residual spaces caused by urban infrastructure.

OTHER RESEARCH