SPCS
SPACIS
Concept Section Sketches

SPACIS

Study sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquarters

RELATED RESEARCH IMAGES

RELATED PROJECT IMAGES

Pair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCS
Animated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquarters
Concept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topics
Animation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research center
Section perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plaza
Study perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facility
Pair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decks
Urban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent park
Multiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQ
Perspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at night
Model showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleries
Animation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massing
Section sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink below
Pair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research center
Chart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCS
Hybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS process

OTHER PROJECTS

QTCT is tasked to blend these two identities onto one site—a give and take relationship between beach ambitions and urban necessities. QTCT is a sampling of two worlds: on one hand it is the embodiment of the language of the beach and on the other it is a detailed and exacting built urban space.
The CART live/work housing prototype adds a vertical profile to downtown while converting an underutilized public path into an urban gesture by introducing of a specialized food cart zone in New Haven. The CART residents would rent and appropriate the moving space as a means of expanding their zone.
Planes, frames, and volumes are fundamentals to all assembly logics. With the proliferation of additive production methods, the possibility of volumetric prefabricated components has the potential to radically alter the way that we conceive of construction and the permanence of building parts.
The RACA project must meet two demands: A. REFLECTION (museum) or B. CONTINUATION (practice + addition). The current program and its stagnancy has left the site forgotten—it is a typical static museum on a living site. The site and addition must constantly change through the participation of people.
The GBN project sites itself as this link connecting the busiest night life district and revitalized neighborhood park in the north, the largest beach front in the city to the south, and establishes the cities first large public plaza and recreation fields adjacent to the new building.
Dimensions.com is an ongoing reference database of dimensioned drawings documenting the standard measurements and sizes of the everyday objects and spaces that make up our world.
The YELE music studio competition, underway before the earthquake, must respond now, but plan for the future of the community. Music is relief in a time of tragedy. The goal is to meet the most basic survival needs now while leaving spaces for future growth through self sustaining phases.
Seeing Park Avenue as an underutilized zone that connects four vibrant neighborhoods from 42nd Street to 144th Street, Infrastructural Infill is a study testing the potential to locate a combination of mixed-use housing and transportation in the residual spaces caused by urban infrastructure.

OTHER RESEARCH