SPCS
SPACIS
Concept Section Sketch

SPACIS

Section sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink below

RELATED RESEARCH IMAGES

RELATED PROJECT IMAGES

Study sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquarters
Study perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facility
Concept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topics
Perspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at night
Chart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCS
Pair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research center
Animated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquarters
Animation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research center
Section perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plaza
Pair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decks
Pair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCS
Structural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCS
Model showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleries
Elevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumes
Study models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the program
Hybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS process
1 / 2
Next

OTHER PROJECTS

University Island is a swirling shapeshifter, in both the landscape and the architecture, that offers it’s undefined field of opportunities to the students and anticipates that each will discover and produce their own individual relationship with the island and their education.
The YELE music studio competition, underway before the earthquake, must respond now, but plan for the future of the community. Music is relief in a time of tragedy. The goal is to meet the most basic survival needs now while leaving spaces for future growth through self sustaining phases.
The RACA project must meet two demands: A. REFLECTION (museum) or B. CONTINUATION (practice + addition). The current program and its stagnancy has left the site forgotten—it is a typical static museum on a living site. The site and addition must constantly change through the participation of people.
Space has become redundant again. Popular culture is uninterested in the goings-on in space. Once achieved, mans absurd relation with space becomes yesterdays news. To become relevant to the public, CASIS must be an amenity and not a mission. Instead of promoting an HQ, make it a public interface.
QTCT is tasked to blend these two identities onto one site—a give and take relationship between beach ambitions and urban necessities. QTCT is a sampling of two worlds: on one hand it is the embodiment of the language of the beach and on the other it is a detailed and exacting built urban space.
Seeing Park Avenue as an underutilized zone that connects four vibrant neighborhoods from 42nd Street to 144th Street, Infrastructural Infill is a study testing the potential to locate a combination of mixed-use housing and transportation in the residual spaces caused by urban infrastructure.
The GBN project sites itself as this link connecting the busiest night life district and revitalized neighborhood park in the north, the largest beach front in the city to the south, and establishes the cities first large public plaza and recreation fields adjacent to the new building.
Planes, frames, and volumes are fundamentals to all assembly logics. With the proliferation of additive production methods, the possibility of volumetric prefabricated components has the potential to radically alter the way that we conceive of construction and the permanence of building parts.

OTHER RESEARCH