SPCS
SPACIS
Exterior Public Space

SPACIS

Study perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facility

RELATED RESEARCH IMAGES

RELATED PROJECT IMAGES

Pair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCS
Section perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plaza
Animation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research center
Perspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at night
Animation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massing
Pair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research center
Pair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decks
Animated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquarters
Structural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCS
Multiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQ
Study models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the programStudy models looking at variations for SPCS giving back public space to the city while floating or consolidating the program
Elevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumes
Urban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent park
Model showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleriesModel showing the layered facade and the floating golden cube of the upper SPCS public galleries
Hybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS processHybrid drawing combining massing axons, sections, and program concepts as part of the SPCS process
Chart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCS
1 / 2
Next

OTHER PROJECTS

QTCT is tasked to blend these two identities onto one site—a give and take relationship between beach ambitions and urban necessities. QTCT is a sampling of two worlds: on one hand it is the embodiment of the language of the beach and on the other it is a detailed and exacting built urban space.
Seeing Park Avenue as an underutilized zone that connects four vibrant neighborhoods from 42nd Street to 144th Street, Infrastructural Infill is a study testing the potential to locate a combination of mixed-use housing and transportation in the residual spaces caused by urban infrastructure.
The RACA project must meet two demands: A. REFLECTION (museum) or B. CONTINUATION (practice + addition). The current program and its stagnancy has left the site forgotten—it is a typical static museum on a living site. The site and addition must constantly change through the participation of people.
The YELE music studio competition, underway before the earthquake, must respond now, but plan for the future of the community. Music is relief in a time of tragedy. The goal is to meet the most basic survival needs now while leaving spaces for future growth through self sustaining phases.
In Tempe there are two pedestrian axes: Mill Avenue and Palm Walk. Mill Avenue is successful and Palm Walk is not. Is there a way to make the palm trees useful to the students? The PEP structure is powered by buried hydraulic pressure systems giving vertical movement to the layer/palm interface.
The challenge of creating a pair of studio apartments that can fill a lifted 16'x16' void necessitates the creation of a quick, mobile, and opportunistic building system that can react to the found conditions of the site. Access to the site is limited and the ground must be free.
University Island is a swirling shapeshifter, in both the landscape and the architecture, that offers it’s undefined field of opportunities to the students and anticipates that each will discover and produce their own individual relationship with the island and their education.
The CART live/work housing prototype adds a vertical profile to downtown while converting an underutilized public path into an urban gesture by introducing of a specialized food cart zone in New Haven. The CART residents would rent and appropriate the moving space as a means of expanding their zone.

OTHER RESEARCH