SPCS
SPACIS
Night Glow Perspective

SPACIS

Perspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at nightPerspective of the glowing SPCS center from park across the street at night

RELATED RESEARCH IMAGES

RELATED PROJECT IMAGES

Animation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massingAnimation showing the various formal and programmatic intentions incorporated into the SPCS massing
Structural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCSStructural isometric drawing diagramming the combination of megastructural diagonals, vertical columns and braces of SPCS
Animation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research centerAnimation revealing the interplay of structural systems and mechanical systems for the SPCS research center
Pair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research centerPair of perspectives showing the lifted walkway linking the parks through the front entry of SPCS research center
Animated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquartersAnimated sequence of plans showing the separation of public experiences and research experiences in the SPCS headquarters
Pair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decksPair of study aerial perspectives of SPCS looking into the main gallery space and above the layered roof decks
Chart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCSChart combining issues of space research with issues of public demand and desires for urban space around SPCS
Study sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquartersStudy sketches looking at the potential of interconnected vertical program within a solid volume for SPCS headquarters
Multiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQMultiple perspectives of the two public auditoria located through the vertical exhibition path of the SPCS HQ
Urban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent parkUrban plan illustrating the extension of the parkway system through the SPCS project and down to the adjacent park
Study perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facilityStudy perspectives of the SPCS center from the two major public spaces on either side of the facility
Section sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink belowSection sketch studying the inversion of public space into the SPCS research center from the park and hockey rink below
Section perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plazaSection perspective drawing of the diagonal vertical circulation sequence throughout the SPCS research center from the plaza
Concept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topicsConcept pair of Albert the space monkey and Johnny Carson highlighting the public's perceptual of current topics
Pair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCSPair of elevations looking at using layers of material depth to emphasize various program zones within SPCS
Elevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumesElevation and section details showing how the layered facade will integrate with the main SPCS volumes
1 / 2
Next

OTHER PROJECTS

Coney Island will remain a MUTANT appendage at the farthest shore of New York City. Coney is an agglomeration of all of its histories and should continue to simultaneously move each agenda forward. Coney will continue to evolve through mutations— this vision will accelerate its hybridity.
Space has become redundant again. Popular culture is uninterested in the goings-on in space. Once achieved, mans absurd relation with space becomes yesterdays news. To become relevant to the public, CASIS must be an amenity and not a mission. Instead of promoting an HQ, make it a public interface.
The GBN project sites itself as this link connecting the busiest night life district and revitalized neighborhood park in the north, the largest beach front in the city to the south, and establishes the cities first large public plaza and recreation fields adjacent to the new building.
The challenge of creating a pair of studio apartments that can fill a lifted 16'x16' void necessitates the creation of a quick, mobile, and opportunistic building system that can react to the found conditions of the site. Access to the site is limited and the ground must be free.
The YELE music studio competition, underway before the earthquake, must respond now, but plan for the future of the community. Music is relief in a time of tragedy. The goal is to meet the most basic survival needs now while leaving spaces for future growth through self sustaining phases.
Infrastructure as urban performance. Serving as both a backdrop to elegant theatrical dances and a framework for holding a wandering public, the Dance Machine enacts performance through both its program and its existence as a merged urban extension of the Queensboro Bridge.
Seeing Park Avenue as an underutilized zone that connects four vibrant neighborhoods from 42nd Street to 144th Street, Infrastructural Infill is a study testing the potential to locate a combination of mixed-use housing and transportation in the residual spaces caused by urban infrastructure.
Planes, frames, and volumes are fundamentals to all assembly logics. With the proliferation of additive production methods, the possibility of volumetric prefabricated components has the potential to radically alter the way that we conceive of construction and the permanence of building parts.

OTHER RESEARCH