QTCT
Queenstown Court
Study Process - Bum Box

Queenstown Court

Perspectives of the digital and physical model of the Bum Box open frame concept for the QTCT projectPerspectives of the digital and physical model of the Bum Box open frame concept for the QTCT projectPerspectives of the digital and physical model of the Bum Box open frame concept for the QTCT projectPerspectives of the digital and physical model of the Bum Box open frame concept for the QTCT project

RELATED RESEARCH IMAGES

RELATED PROJECT IMAGES

Aerial perspective illustrating the laneways and potential infill sites for the QTCT projectAerial perspective illustrating the laneways and potential infill sites for the QTCT projectAerial perspective illustrating the laneways and potential infill sites for the QTCT projectAerial perspective illustrating the laneways and potential infill sites for the QTCT project
Aerial perspective rendering showing the variety of unit types and density of the QTCT proposalAerial perspective rendering showing the variety of unit types and density of the QTCT proposalAerial perspective rendering showing the variety of unit types and density of the QTCT proposalAerial perspective rendering showing the variety of unit types and density of the QTCT proposal
Model photo of the proposed massing scheme for QTCT housing diagrammed with color coded material conceptsModel photo of the proposed massing scheme for QTCT housing diagrammed with color coded material conceptsModel photo of the proposed massing scheme for QTCT housing diagrammed with color coded material conceptsModel photo of the proposed massing scheme for QTCT housing diagrammed with color coded material concepts
Aerial photograph of a massing model and digital massing model for a mixed-massing form of shifting boxes for QTCTAerial photograph of a massing model and digital massing model for a mixed-massing form of shifting boxes for QTCTAerial photograph of a massing model and digital massing model for a mixed-massing form of shifting boxes for QTCTAerial photograph of a massing model and digital massing model for a mixed-massing form of shifting boxes for QTCT
Perspective collage looking through the laneway linking all of the bungalow units in the QTCT infill housing projectPerspective collage looking through the laneway linking all of the bungalow units in the QTCT infill housing projectPerspective collage looking through the laneway linking all of the bungalow units in the QTCT infill housing projectPerspective collage looking through the laneway linking all of the bungalow units in the QTCT infill housing project
Digital and physical massing studies of the Rip Shack concept for a continuous surface structure as part of the QTCT processDigital and physical massing studies of the Rip Shack concept for a continuous surface structure as part of the QTCT processDigital and physical massing studies of the Rip Shack concept for a continuous surface structure as part of the QTCT processDigital and physical massing studies of the Rip Shack concept for a continuous surface structure as part of the QTCT process
Perspective collage showing a gathering of residents cooking within the laneway between bungalow units in the QTCT proposalPerspective collage showing a gathering of residents cooking within the laneway between bungalow units in the QTCT proposalPerspective collage showing a gathering of residents cooking within the laneway between bungalow units in the QTCT proposalPerspective collage showing a gathering of residents cooking within the laneway between bungalow units in the QTCT proposal
Initial concept sketches in search of the form for the QTCT infill housing proposal with lifted units of multiple materialsInitial concept sketches in search of the form for the QTCT infill housing proposal with lifted units of multiple materialsInitial concept sketches in search of the form for the QTCT infill housing proposal with lifted units of multiple materialsInitial concept sketches in search of the form for the QTCT infill housing proposal with lifted units of multiple materials
Perspectives of interior and exterior moments of the single family Charlie unit on the south side of the QTCT projectPerspectives of interior and exterior moments of the single family Charlie unit on the south side of the QTCT projectPerspectives of interior and exterior moments of the single family Charlie unit on the south side of the QTCT projectPerspectives of interior and exterior moments of the single family Charlie unit on the south side of the QTCT project
Context image of the local Mission Beach lifeguard tower as an inspiration for the materiality of the QTCT projectContext image of the local Mission Beach lifeguard tower as an inspiration for the materiality of the QTCT projectContext image of the local Mission Beach lifeguard tower as an inspiration for the materiality of the QTCT projectContext image of the local Mission Beach lifeguard tower as an inspiration for the materiality of the QTCT project
Pair of perspectives of the three-story Maverick unit at the edges of the QTCT project designed for multiple residentsPair of perspectives of the three-story Maverick unit at the edges of the QTCT project designed for multiple residentsPair of perspectives of the three-story Maverick unit at the edges of the QTCT project designed for multiple residentsPair of perspectives of the three-story Maverick unit at the edges of the QTCT project designed for multiple residents
Exterior and interior perspectives of the two-story Goose duplex at the center of the QTCT housing proposalExterior and interior perspectives of the two-story Goose duplex at the center of the QTCT housing proposalExterior and interior perspectives of the two-story Goose duplex at the center of the QTCT housing proposalExterior and interior perspectives of the two-story Goose duplex at the center of the QTCT housing proposal
Diagrammatic section perspective of the various functions within the Maverick Housing Unit at the edges of the QTCT projectDiagrammatic section perspective of the various functions within the Maverick Housing Unit at the edges of the QTCT projectDiagrammatic section perspective of the various functions within the Maverick Housing Unit at the edges of the QTCT projectDiagrammatic section perspective of the various functions within the Maverick Housing Unit at the edges of the QTCT project
Diagrammatic section perspective of the pair of combined Goose Units at the center of the QTCT project with parkingDiagrammatic section perspective of the pair of combined Goose Units at the center of the QTCT project with parkingDiagrammatic section perspective of the pair of combined Goose Units at the center of the QTCT project with parkingDiagrammatic section perspective of the pair of combined Goose Units at the center of the QTCT project with parking
Animation of the multiple floor plans of the QTCT housing proposal showing the porous ground and relationship of the stairsAnimation of the multiple floor plans of the QTCT housing proposal showing the porous ground and relationship of the stairsAnimation of the multiple floor plans of the QTCT housing proposal showing the porous ground and relationship of the stairsAnimation of the multiple floor plans of the QTCT housing proposal showing the porous ground and relationship of the stairs
Long section through the Maverick and Goose units of the QTCT housing proposalLong section through the Maverick and Goose units of the QTCT housing proposalLong section through the Maverick and Goose units of the QTCT housing proposalLong section through the Maverick and Goose units of the QTCT housing proposal
1 / 2
Next

OTHER PROJECTS

The challenge of creating a pair of studio apartments that can fill a lifted 16'x16' void necessitates the creation of a quick, mobile, and opportunistic building system that can react to the found conditions of the site. Access to the site is limited and the ground must be free.
University Island is a swirling shapeshifter, in both the landscape and the architecture, that offers it’s undefined field of opportunities to the students and anticipates that each will discover and produce their own individual relationship with the island and their education.
The CART live/work housing prototype adds a vertical profile to downtown while converting an underutilized public path into an urban gesture by introducing of a specialized food cart zone in New Haven. The CART residents would rent and appropriate the moving space as a means of expanding their zone.
In Tempe there are two pedestrian axes: Mill Avenue and Palm Walk. Mill Avenue is successful and Palm Walk is not. Is there a way to make the palm trees useful to the students? The PEP structure is powered by buried hydraulic pressure systems giving vertical movement to the layer/palm interface.
Seeing Park Avenue as an underutilized zone that connects four vibrant neighborhoods from 42nd Street to 144th Street, Infrastructural Infill is a study testing the potential to locate a combination of mixed-use housing and transportation in the residual spaces caused by urban infrastructure.
The YELE music studio competition, underway before the earthquake, must respond now, but plan for the future of the community. Music is relief in a time of tragedy. The goal is to meet the most basic survival needs now while leaving spaces for future growth through self sustaining phases.
The RACA project must meet two demands: A. REFLECTION (museum) or B. CONTINUATION (practice + addition). The current program and its stagnancy has left the site forgotten—it is a typical static museum on a living site. The site and addition must constantly change through the participation of people.
The GBN project sites itself as this link connecting the busiest night life district and revitalized neighborhood park in the north, the largest beach front in the city to the south, and establishes the cities first large public plaza and recreation fields adjacent to the new building.

OTHER RESEARCH